‘Indiase autobouwers azen op Fiat-fabriek’

De Indiase autobouwers Tata en Mahindra & Mahindra azen op de Fiat-fabriek op het Italiaanse eiland Sicilië. Beide partijen zijn met Fiat in gesprek, zo meldt een Indiase krant.

De autobouwers Tata en Mahindra & Mahindra hebben volgens een Indiase krant interesse in de Fiat-fabriek op Sicilië. De twee partijen zijn apart van elkaar met Fiat in gesprek over een overname van de productiefaciliteit in Termini Imerese, veertig kilometer ten oosten van Palermo.

Claudio Scajola, de Italiaanse minister van economie, zegt niet op de hoogte te zijn van de onderhandelingen. Hij is op dit moment op werkbezoek in India en geeft aan dat Indiase bedrijven ‘van harte welkom zijn’ in Italië. Fiat heeft op dit moment al een joint venture met Tata voor de productie van Fiat-modellen in India voor de plaatselijke markt.

Eerder dit jaar kondigde Fiat aan te stoppen met autoproductie op Sicilië. De fabriek produceert nog tot 2011 de Lancia Ypsilon. De opvolger van dat model wordt in Polen geproduceerd, naast de Fiat 500 en Panda. Het besluit leidde tot veel protesten maar er lijkt er weer hoop te zijn voor de arbeiders in Termini Imerese.

Tags: