Man steelt dertig Fiats Uno in drie maanden tijd

De Fiat Uno, wie kent hem nog? Een Kroaat is in ieder geval erg gecharmeerd van het Italiaanse autootje want hij stal in drie maanden tijd zo’n dertig Uno’s om ermee te joyriden, zo meldt het persbureau AFP.

De politie in Kroatië heeft een twintigjarige man opgepakt die wordt verdacht van het stelen van dertig Fiats Uno. Agenten betrapten de Kroaat al rijdend achter het stuur van een Uno in het plaatsje Karlovac, zo’n vijftig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Zagreb. Uiteraard is de man direct aangehouden.

Een plaatselijke politiewoordvoerder vertelt: “Alle Fiat Uno-bezitters in de omgeving van Zagreb kunnen weer rustig gaan slapen, we hebben ‘hem’ gepakt.” Sinds september sloeg de dief in en rond de Kroatische hoofdstad zo’n dertig keer toe.

Hij gebruikte de autootjes om te joyriden. Meestal liet hij de gestolen Uno achter met een lege tank op een parkeerplaats, ergens langs de snelweg. Wat de motieven waren en waarom hij alleen Uno’s gebruikte voor z’n joyride-acties vertelt het verhaal helaas niet.

Tags: