Meer bekend over opvolger Fiat Bravo

Eindelijk is er meer duidelijk over de opvolger van de Fiat Bravo. Het model wordt vanaf 2016 in Turkije gebouwd en verschijnt als hatchback, sedan en stationwagon.

Fiat werkt hard aan de opvolger van de Bravo. Lang was onduidelijk of er een nieuwe Fiat in het C-segment zou komen, maar de laatste twijfel wordt nu weggenomen. Fiats Tofas-fabriek in Turkije heeft namelijk aangekondigd dat in 2016 de productie start van een nieuw model.

Fiat kondigde eerder dit jaar al aan dat er opvolger van de Bravo in de pijplijn zit. Voor het eerst in lange tijd komt Fiat ook weer met een stationwagon. De laatste SW van Fiat in dit segment is de Stilo Multiwagon, die in 2008 uit productie ging. De hatchback en stationwagon komen in ieder geval naar ons land, de sedan blijft waarschijnlijk voorbehouden aan Turkije en andere landen waar compacte sedans populair zijn.

Automotive News meldt dat de Bravo-opvolger op het onderstel van de Fiat 500L komt te staan en niet op de bodemplaat van de Alfa Romeo Giulietta. De huidige Bravo is overigens al uit productie en wordt in ons land alleen nog uit voorraad geleverd.   

Tags: