Nieuwe Fiat Doblò op bedrijfswagenshow

Op de IAA-bedrijfswagenshow onthult Fiat de nieuwe Doblò bedrijfswagen. Ook de Ducato is er in nieuwe varianten te zien. Van beide verschijnen aardgasmodellen, van de Doblò ook een zuinige EcoJet-versie.

Fiat Professional zal de komende 2 weken aanwezig zijn op de IAA-autoshow voor bedrijfswagens in Hannover. De nu nog geheime, nieuwe generatie Doblò zal de ster van de show zijn. Fiat toont ter plekke zes voorbeelden van de bedrijfswagen, die in twee hoogtes en met twee verschillende wielbases verkrijgbaar wordt. Bovendien kun je de Doblò straks aanschaffen – of leasen – als bestelwagen (Cargo), personenvervoerder (Combi), Truck en chassis cabine ‘Flatbed’. 

Een interessante showauto zal de Doblò Combi L1H1 zijn met 120 pk sterke Natural Power-aandrijving. Die kan zowel op benzine als aardgas rijden. Dat laatste is goedkoper en schoner. Ook van de dit jaar verschenen Ducato staat in Hannover een aardgasvariant, de Ducato 140 Natural Power met Euro6-drielitermotor die 136 pk en 350 Nm koppel beschikbaar heeft. Deze is vanaf 2015 te bestellen als bestelwagen, Combi-, Panorama- en Chassis cabine-versie. 

Een andere nieuwe uitvoering van de Ducato is de personenvervoersbus en dus zijn ook hiervan showauto’s te zien. In L2H2-uitvoering kan deze maximaal zeven personen meenemen plus tot 8 m3 (of 1,4 ton) aan bagage. Het bagagecompartiment is volledig afgesloten van de passagiers. Er staat in Hannover ook een personenbus-Ducato met FlexFloor. Daarmee kun je het aantal stoelen (voor maximaal negen passagiers) variëren en verplaatsen. Deze uitvoering is ook geschikt voor rolstoelvervoer. 

Terug naar de Doblò. Die krijgt een nieuw in- en exterieur, drie zitplaatsen voorin, verbeterde rij-eigenschappen, een sterk toegenomen koppel, plus veel laadvermogen voor een compacte bestelwagen. Fiat belooft bovendien een zuinige EcoJet-uitvoering met lage onderhoudskosten. De auto is vanaf begin 2015 te koop. Zodra de officiële première een feit is brengen wij meer nieuws én natuurlijk de eerste foto’s.

Tags: