Nieuwe Jeep op platform Alfa Giulietta

Het flexibele Fiat C-segment platform dat debuteerde in de Alfa Romeo Giulietta zal ook gebruikt worden voor de Chrysler-merken. Het Britse tijdschrift Autocar meldt dat Jeep het platform gaat toepassen in nieuwe instapmodellen.

Het terreinwagen-merk Jeep is van plan om nieuwe instapmodellen te ontwikkelen. Dit moeten weliswaar 4WD-auto’s worden die het echte off-road werk aankunnen, maar de modellen zijn in eerste instantie gericht op stadsrijders. Denk ter vergelijking aan de Skoda Yeti; ook bij Jeep gaat het dan om compacte, zuinige SUV’s of cross-overs.

Volgens het Britse tijdschrift Autocar profiteert Jeep hierbij van de onlangs van start gegane samenwerking tussen het moederbedrijf Chrysler en het Italiaanse Fiat. De nieuwe instapmodellen zouden namelijk worden gebouwd op het nieuwe Fiat-platform bestemd voor middelgrote sedans en cross-overs in het C-segment.

Dit platform is flexibel in de zin dat het toe te passen is in twee verschillende lengtes. De onlangs gepresenteerde Alfa Romeo Giulietta gebruikt de korte lengte, terwijl de Alfa 159-opvolger Giulia straks op de lange variant komt te staan. Daarnaast is het Fiat C-platform ook geschikt voor een 4WD-aandrijving.

Het tijdschrift schrijft verder dat het Chrysler/Fiat-concern een nieuwe productielijn wil bouwen in de Verenigde Staten. Daar zou het Fiat-platform dan gebouwd kunnen worden voor de Amerikaanse markt. Dit zou het ook mogelijk maken om toekomstige Chrysler-modellen van het platform gebruik te laten maken.

Tags: