Nu echt: nieuwe Fiat Doblo

Fiat presenteert de geheel nieuwe Doblo aan de wereld. Met een wielbasis van 2,75 meter moet het nieuwe model nog meer ruimte bieden dan de huidige. De auto komt ook als zevenzitter op de markt.

Het uiterlijk van de nieuwe Fiat Doblo is niet echt een verrassing meer, we zagen de auto al voorbij komen op spionagefoto’s. De Doblo is en blijft een praktisch ‘busje’ maar de Italianen hebben iets meer hun best gedaan op het ontwerp dan bij de huidige.

De Doblo staat volgens Fiat op een nieuw platform en komt met vier motoren op de markt. Daarvan is er een benzinevariant, de 95 pk sterke 1.4. Fiat maakt melding van drie MultiJet dieselmotoren met vermogens van 90, 105 en 135 pk. Alle motoren krijgen standaard een start/stop-systeem mee waarmee het verbruik en de CO2-uitstoot worden beperkt.

Later volgt er nog een Natural Power versie, die op aardgas loopt. Fiat belooft bij de nieuwe Doblo een praktisch en ruim interieur. De wielbasis van 2,75 meter is de grootste in z’n klasse. Optioneel biedt het merk de auto aan als zevenzitter. Bestellingen voor de nieuwe Doblo, die uiteraard ook als bestelauto op de markt komt (derde foto), neemt Fiat vanaf december aan, eind januari staat de auto in de showroom. Prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: