Fiat: productiviteit fabrieken Italië moet omhoog

Fiat wil de productiviteit in zijn fabrieken in Italië verbeteren. In de toekomst moet er veertig procent efficiënter worden geproduceerd. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Fiat wil de output in de Italiaanse fabrieken verhogen naar 900.000 auto’s per jaar. Om dat te bereiken moet er efficiënter geproduceerd worden. De komende jaren gaat Fiat stevig herstructureren in de Italiaanse fabrieken. De productiviteit moet omhoog, in navolging van de Fiat-fabrieken in Polen en Brazilië.

Het Italiaanse concern gaat ook schuiven met de productie van verschillende modellen. Zoals al eerder gemeld stopt in 2011 de productie van de Lancia Ypsilon in de Termini Imerese-fabriek op Sicilië. Daarmee komt een einde aan de productie van auto’s op het Italiaanse eiland. De nieuwe Ypsilon wordt vanaf eind 2010 in Polen gebouwd.

Verder wil Fiat een deel van de productie van de Panda – die nu in Polen wordt gebouwd – onderbrengen in de Alfa Romeo-fabriek nabij Napels. Die fabriek is vorig jaar nog flink gemoderniseerd. Wat er met de productie van de Alfa 159, Brera, Spider en GT gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk. Fiat presenteert het plan over een paar weken aan de bonden en de overheid.

Tags: