Ook toekomst Lancia niet zeker

Fiat heroverweegt komend jaar de toekomst van het luxemerk Lancia. Het Italiaanse concern gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn voor het 103 jaar oude merk, zo meldt Automotive News.

Fiat topman Sergio Marchionne schudt de boel flink op in Italië. Eerder deze week gaf hij al aan dat hij de verliezen bij Alfa Romeo zat is en nu richt hij zijn vizier op Lancia. Het luxemerk van de Fiat Groep wordt buiten Italië nauwelijks verkocht.

Nu Fiat de controle bij Chrysler heeft overgenomen lijkt er een modeluitwisseling tussen Lancia en Chrysler op handen te zijn. Marchionne geeft echter aan dat het niet zo simpel is omdat de mooie merkwaarden van Lancia niet te veel aangetast mogen worden. De andere opties voor het merk zijn echter weinig rooskleurig.

Een optie is om het merk Lancia alleen nog te voeren op bepaalde Europese markten, zoals Italië en Frankrijk. Van de 103.000 verkochte Lancia’s vorig jaar werden er slechts 10.000 buiten Italië verkocht. Een andere mogelijkheid is om Lancia-modellen in Europa te verkopen als Chrysler maar dat zal de verkopen in Italië aantasten. De laatste optie is om Lancia als luxe-label voor Chrysler te behouden maar ook dat zal op de thuismarkt niet geaccepteerd worden. Eind 2010 neemt Fiat de definitieve beslissing over het luxemerk.

Tags: