‘Productie Fiat Panda terug naar Italië’

Fiat bouwt de volgende generatie Panda in Italië. De productie verhuist van Tychy in Polen naar Pomigliano d’Arco nabij Napels. Dat meldt Automotive News.

In 2011 wordt de productie van de Panda naar Italië verhuisd. De volgende generatie van het stadsautootje moet in Pomigliano d’Arco – in de buurt van Napels – van de band gaan lopen. In die fabriek worden op dit moment de Alfa Romeo’s 159, Brera, Spider en GT geproduceerd.

De effectiviteit in de Zuid-Italiaanse fabriek moet dan wel omhoog, op dit moment liggen de productiekosten honderden euro’s per auto hoger dan in de Poolse fabriek. Fiat wil per jaar 270.000 Panda’s gaan bouwen in de fabriek. De productie van de 500 blijft in Polen, net als die van de Ford Ka die door Fiat wordt gebouwd. Met de verhuizing moet de fabriek in Tychy ontlast worden en de autoproductie in Italië opgeschroefd worden. Die ligt door de crisis op het laagste niveau sinds begin jaren ’60.

Automotive News meldt verder dat de Mirafiori-fabriek in Turijn vanaf 2011 de opvolger van de Fiat Multipla en Idea gaat produceren en dat de nieuwe Alfa Romeo Giulietta naast de Lancia Delta en Fiats Bravo en Croma in Cassino van de band loopt. De fabriek in Melfi, net als Cassino gelegen in midden Italië, behoudt de productie van de Punto.

Tags: