Speels personenbusje van Fiat

Fiat onthult de personenversie van de Fiorino, die de toevoeging Panorama meekrijgt. Opvallend is dat de Italianen van het bedrijfsautootje een vlot ogende mini-MPV hebben gemaakt.

Met het wegvallen van de Idea moet de Fiorino Panorama de honneurs gaan waarnemen in het kleine MPV-segment. Hoewel de Fiorino van origine een bedrijfsauto is, oogt de personenversie best vlot. Fiat heeft zich er dan ook niet makkelijk vanaf gemaakt, want de bumpers en grille zijn opnieuw ontworpen en de oplopende zijruiten zijn een leuk designgrapje.

Aan de achterkant heeft de Panorama een klep in plaats van deurtjes en zorgt de grote cirkel om het Fiat-logo voor een leuk accent. Let ook even op de grappige (optionele) dakrails. Technisch is deze versie identiek aan de bedrijfsauto, en dat betekent dat er qua motoren keuze is uit de 1.3 multijet diesel en de 1.4 benzinemotor met 73 pk. Later verschijnt er ook nog een elektrische variant.

In de Panorama-versie kun je lekker doorstapelen, de achterbank kan er namelijk uit en dat levert maximaal 2800 liter bagageruimte op. Ook zit de Fiat vol met praktische opbergvakken. Het nieuwe model komt in diverse varianten: een kale versie met zwarte bumpers, een luxe versie en een Adventure-versie die wat hoger op de poten staat.

De Fiorino is onderdeel van een trio, samen met de Peugeot Bipper en Citroën Nemo. Van die eerste verscheen vorig jaar al de personenversie onder de naam Tepee. Fiat zet de Fiorino Panorama na de zomer in de Nederlandse showrooms.

Tags: