Stortvloed aan nieuws van Fiat Group in Genève

De Autosalon van Genève mag dan niet de grootste autotentoonstelling ter wereld zijn -qua oppervlakte is het misschien wel de kleinste maar wat betreft primeurs per vierkante meter is deze show de onbetwiste topper. Neem nou de Fiat Group, dat er met de merken Alfa, Fiat en Lancia een stortvloed aan nieuwe modellen onthult.

Tja, waar moeten we beginnen? Bij Fiat dan maar, dat een compleet gerestylde Multipla toont. Verdwenen is de dikke man met te strakke broekriem neus en daarvoor in de plaats is een strakkere, maar helaas ook een stuk minder originele voorzijde gekomen. Veel leuker is de Trepiùno, wat zoveel betekent als 3+1. Misschien was 500 beter geweest, want dit 3, 30 m lange studiemodel is een directe nazaat van het o zo populaire rugzakje dat Fiat groot heeft gemaakt. Meteen in productie nemen dus!

Over naar de stand van Alfa Romeo, waar we kennismaken met de Crosswagon. Niet bepaald een schoonheid, deze vierwielaangedreven SUV-versie van de 156 Sportwagon, maar Alfa wil maar wat graag een graantje meepikken van de populariteit van de SUV-modellen. Hij komt waarschijnlijk al in de tweede helft van dit jaar naar Nederland.

Tot slot Lancia, dat ons verrast met een bijzonder fraaie compacte MPV die door de Italianen heel origineel Compact MPV wordt genoemd. Die naam zal ongetwijfeld nog veranderen, voordat de auto dit najaar wordt geïntroduceerd.

Tags: