Automatische Panda

De Fiat Panda 1.2 is nu ook leverbaar met automaat. Deze zogenaamde Dualogic transmissie combineert volgens Fiat het beste van een handgeschakelde versnellingsbak met het comfort en rijgemak van een volautomatische transmissie. Kortom, je kunt naar keuze met de hand of automatisch schakelen.

De Dualogic transmissie is een sequentiële versnellingsbak. Eigenlijk is er dus weinig nieuws onder de zon, want bijvoorbeeld Citroën, Alfa, Peugeot en Audi bieden ook al soortgelijke versnellingsbakken in hun modellen aan. Fiat biedt hem in eerste instantie alleen aan op de 60 pk sterke 1.2-versie. Later dit jaar wordt hij ook leverbaar in combinatie met de binnenkort te introduceren Fiat Panda 1.3 MultiJet 16V common rail turbodieseluitvoering.

Een liter zuiniger

Fiat pretendeert trouwens dat de Dualogic transmissie het toch al gunstig lage verbruik van de Fiat Panda 1.2 nóg verder kan terugdringen. Verbruikt de gewone, handgeschakelde Panda 1.2 gemiddeld 5,6 liter op 100 kilometer (1 op 17,9), volgens Fiat presteert de Dualogic-versie het om nog eens bijna twintig procent spaarzamer met de brandstof om te springen. Gemiddeld zou de Panda 1.2 Dualogic slechts 4,6 liter per 100 gereden kilometers verbruiken; 1 op 21,7 dus!

Er is al een Fiat Panda Dualogic vanaf * 11.190,-.

Tags: