Van iedereen: Fiat Mio

Fiat heeft de Mio Conceptcar klaar. De auto is mede bedacht door 17.000 leden van de online Mio-community. Nooit eerder van gehoord? Kan kloppen, het is een project van Fiats Braziliaanse tak.

De Fiat Mio is klaar. Het merk liet internetgebruikers meedenken via een weblog. Ze mochten beslissen over het ontwerp van de Mio, tot aan de vorm van de lichten aan toe. Fiat stelt het uiteindelijke resultaat tentoon op de autoshow van Sao Paulo in Brazilië.

De Mio heeft een lengte van minder 2,5 meter en is daarmee korter dan een Smart Fortwo. Net als dat stadsautootje biedt de Mio plaats aan twee personen. De conceptcar kenmerkt zich door een minimalistisch design met veel glas, gecamoufleerde voor- en achterlichten en afgedekte wielen.

Het stadsautootje is elektrisch aangedreven maar Fiat doet geen mededelingen over de aandrijftechniek. Het interieur is net zo minimalistisch vormgegeven als de buitenkant en biedt maximale ergonomie. Fiat heeft geen productieplannen met de Mio maar zal wel bepaalde ideeën en designelementen ter inspiratie gebruiken bij de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Tags: