Verkoop Chrysler voor onbepaalde tijd uitgesteld

De doorstart van Chrysler onder leiding van Fiat gaat voorlopig niet door. Een rechter heeft de verkoop van het Amerikaanse concern uitgesteld na bezwaar van enkele schuldeisers. Zij vinden de verkoop onrechtmatig.

De verkoop van Chrysler aan onder andere Fiat is door de rechter een halt toegeroepen. De Amerikaanse overheid riep de rechter vorige week nog op om de verkoop door te laten gaan maar het heeft niet mogen baten. De nieuwe start van Chrysler is cruciaal voor het concern en staat nu op losse schroeven.

Een groep schuldeisers, waaronder een pensioenfonds, vinden de verkoop onrechtmatig. Ze willen meer geld terugzien dan ze nu krijgen. De rechter gaat de claim van de schuldeisers onderzoeken en stelt daarom de verkoop van Chrysler voor onbepaalde tijd uit.

Het hof van beroep wees de bezwaren van het pensioenfonds vorige week af omdat de advocaat niet kon aantonen dat de schuldeisers bij een faillissement van Chrysler meer van hun geld terug zien dan nu het geval is. Het hoge gerechtshof acht de bezwaren het onderzoeken waard. Nu zouden de bezwaarmakers slechts 29 procent van de uitstaande schuld terugkrijgen. In totaal staat Chrysler voor 42 miljoen dollar in het rood bij deze schuldeisers.

Tags: