Debuut Fiat Freemont in Genève

Fiat presenteert op de Autosalon van Genève de MPV Freemont. De auto is ruim, praktisch en flexibel. Het model kan daarmee voorzien in de wisselende behoeften van gezinnen.

De Fiat Freemont ademt ruimte. De auto biedt zeven zitplaatsen, een praktische instap doordat de deuren 90 graden kunnen openen, en een oplopende, hoge zit met maximaal uitzicht voor alle passagiers. De stoelen kunnen geheel onder de vloer worden weggeklapt. Zo ontstaat een vlakke laadvloer en 1.461 liter bagageruimte. Ook niet onbelangrijk voor een gezinsauto zijn de veiligheidsvoorzieningen. Standaard zijn zeven airbags, ESP, ABS met Brake Assist, een hellingassistent en zittingen om een betere zitpositie, comfort en bescherming te bieden aan kinderen.

Er verschijnen twee uitrustingsniveau’s van de Freemont. De instapversie is voorzien van onder meer drie-zone climate control, keyless entry, bandenspanning monitorsysteem, mistlampen en een multifunctioneel stuurwiel. In de topversie zitten verder inbegrepen 17 inch lichtmetalen wielen, een 8,4 inch touchscreen, Bluetooth-aansluiting, parkeersensoren achter, dakrails en meer.

De Fiat Freemont ziet er net wat anders uit dan de Dodge Journey waarvan hij is afgeleid. De Freemont heeft een aangepaste grille, nieuwe bumpers voor en achter en LED-lichten aan de achterzijde. Aan de binnenzijde vinden we een gloednieuw instrumentenpaneel en zachte interieurmaterialen. De techniek is, waar nodig, verbeterd. De Freemont heeft een speciale ophanging, het geluid in de cabine is verminderd en de besturing is opnieuw ingesteld om directer en preciezer te kunnen laveren.

Eerst komt een voorwielaangedreven Freemont in de verkoop. Deze wordt leverbaar met een 2.0 MultiJet-dieselmotor van 140 of 170 pk. Hij wordt gekoppeld aan een handmatige versnellingsbak. Later wordt de 4×4-versie verkrijgbaar, met de 170 pk MultiJet of met een 3,6 liter V6. Die laatste is een Pentastar-motor van Chrysler, de overige motoren zijn ontwikkeld door Fiat. De 4WD wordt voorzien van een automatische transmissie.

De Fiat Freemont debuteert op de Autosalon van Genève begin maart. Hij komt in de tweede helft van het jaar in de showroom te staan voor een nog nader te bepalen prijs.

Tags: