Aanwijzingen voor komst Abarth-versie van nieuwe Fiat roadster worden sterker

Fiat is volop aan het testen met gecamoufleerde exemplaren van een nieuwe Spider. Er zijn ook exemplaren gespot met vier uitlaatpijpen, wat erop duidt dat er ook een Abarth-uitvoering komt.

Fiat onthult later dit jaar een nieuwe roadster, die in samenwerking met Mazda is ontwikkeld. Het merk is volop bezig met testen, er worden dan ook regelmatig gecamoufleerde exemplaren van de auto gespot. Geruchten over de komst van een Abarth-versie zijn er al langer en die lijken nu bevestigd te worden. Er zijn testauto’s met vier uitlaatpijpen gezien.

De Abarth-versie zou de 1,8 liter turbomotor van zustermerk Alfa Romeo kunnen gebruiken. Deze motor levert in de Alfa 4C een vermogen van 240 pk, maar het vermogen zal voor de Abarth dan iets geknepen worden.

Als naam voor het nieuwe model circuleert ‘124 Spider’ in het geruchtencircuit. Fiat hult zich over de naam en ook over de techniek in stilzwijgen. De Fiat-versies krijgen zeer waarschijnlijk de beschikking over de 1.4 MultiAir turbomotor met zo’n 150 pk vermogen.

   

Tags: