Nu ook dieselen met Panda

Al bij de marktintroductie van de Panda kondigde Fiat aan dat er ook een dieselversie aan zit te komen. Die is er nu, de Panda 1.3 Multijet 16v. En met een prijs van * 13.995,- is het de goedkoopste diesel die op dit moment in Nederland te krijgen is.

Het is niet alleen de goedkoopste diesel in het land, de Panda 1.3 Multijet is tevens een van de zuinigste autos op de markt. Dit kleine dieselwonder laat een gemiddeld brandstofverbruik noteren van 4,3 liter per 100 kilometer, omgerekend 1 op 23,3. Desondanks zijn de prestaties alleszins acceptabel. De diesel is zelfs sneller dan de 1.2 liter benzine-uitvoering. De 1.3 liter diesel is dan ook goed voor een vermogen van 70 pk en een maximum koppel van 145 Nm. Cijfers die deze Panda in staat stellen een topsnelheid te halen van 160 km/h; de 100 km/h is na iets meer dan 13 seconden bereikt.

Compleet uitgerust

Fiat levert de Panda 1.3 Multijet alleen in een Dynamic-uitvoering. Deze beschikt standaard onder meer over een in hoogte verstelbaar stuur, toerenteller, elektrisch bedienbare ramen vóór, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, ABS en twee airbags. Behoorlijk compleet voor een auto in dit segment.

Fiat richt zijn pijlen met deze auto vooral op de zakelijke markt. Wat dat betreft is het rekenvoorbeeld dat de Italianen gebruiken logisch: bij 25.000 gereden kilometers per jaar is een kilometerkostprijs van 18,8 eurocent haalbaar. En laat dat nou net een fractie meer zijn dan de belastingvrije kilometervergoeding van 18 eurocent.

Tags: