Colonne Fiats 500 goed voor wereldrecord

Een colonne van 676 Fiats 500 heeft dit weekend in Nederland een record gevestigd. Het is de grootste rijdende verzameling van één model Fiat ooit.

Dit weekend vond het evenement Italia a Zandvoort plaats. Een onderdeel van het Italiaanse feestje was een recordpoging om de grootste rijdende colonne Fiat’s ooit te vormen. Van één model wel te verstaan. En dus verzamelden zondag 767 Fiats 500 zich op het circuit van Zandvoort.

Oude en nieuwe modellen, cabrio’s, Abarths: alle 500tjes mochten meedoen. Zelfs in Italië is het nooit gelukt om een colonne van meer dan 500 rijdende 500tjes te vormen. Een notaris was aanwezig om het record vast te leggen voor de geschiedenisboeken.

Italia a Zandvoort is na enkele jaren afwezigheid weer terug op de kalender van Zandvoort. Zowel op het circuit als ernaast waren vele Alfa Romeo’s, Ferrari’s, Fiats, Maserati’s en Lancia’s te bewonderen. Ook was er een Concours d’ Elegance, waaraan uitsluitend Italiaanse auto met een bouwjaar tot 1970 mochten deelnemen. Een Fiat 8V Ghia Supersonic uit 1953 kreeg de juryprijs toebedeeld.

Tags: