Laatste Dodge Viper rolt van band

Zo’n 400 Dodge Viper-eigenaren waren vorige week getuige van een bijzonder moment. In de Connors Avenue-fabriek in Detroit liep de laatste Viper van de band.

Het is over en uit voor de Dodge Viper. Over enkele jaren komt er misschien een opvolger maar voor nu stopt de productie van een van de markantste Amerikaanse auto’s ooit. Dodge nodigde zo’n 400 Viper-bezitters uit om getuige te zijn van dit bijzondere moment.

In de Connors Avenue-fabriek in Detroit is de laatste Viper van deze generatie geproduceerd. Het is een goudkleurig exemplaar met bronskleurige strepen over de motorkap en het dak. D‘Ann Rauh, die samen met haar man meer dan veertig Vipers bezit, stelde de nummer laatst helemaal zelf samen. Het echtpaar bezit de grootste privé-collectie Vipers ter wereld.

Dodge-baas Ralph Gilles was erbij om het bijzondere moment mee te maken. De toekomst van de Viper is nog altijd onduidelijk nu Fiat met de scepter zwaait in Detroit. Waarschijnlijk komt er over enkele jaren wel een opvolger maar de Viper heeft geen prioriteit. Vorig jaar probeerden de Amerikanen Viper nog als merk te verkopen maar dat mislukte.

Tags: