EU: Italië mag investeren in Lancia-fabriek

De Europese Commissie heeft een verzoek van de Italiaanse overheid goedgekeurd om te investeren in de Lancia-fabriek op Sicilië. Door de overheidssteun blijven vele banen op het eiland behouden.

De Europese Commissie heeft bij monde van Neelie Kroes laten weten dat de Italiaanse overheid een subsidie van 46 miljoen euro mag verstrekken aan de Fiat Group. Fiat had om de subsidie gevraagd om de fabriek in Temini Imerese, in het noorden van Sicilië, klaar te stomen voor de productie van de volgende generatie Lancia Ypsilon.

“In deze moeilijke tijden met vele banen die op de tocht staan moeten we proberen zo veel mogelijk arbeidsplaatsen te behouden. Deze investering in Sicilië voorziet daarin, zonder de concurrentiepositie ernstig te verstoren,” aldus Neelie Kroes.

Dankzij de overheidssubsidie kan de fabriek op het Italiaanse eiland open blijven. Er is lange tijd sprake van geweest dat Fiat de productie zou verplaatsen naar een andere fabriek. De nieuwe order voor de productiefacaliteit in het stadje nabij Palermo zorgt voor het behoud van vele banen. Lancia investeert zelf ook nog 173 miljoen euro in de fabriek. Begin 2010 start de productie van de volgende generatie Ypsilon.

Tags: