Fiat-Chrysler plannen krijgen gestalte

Volgende week presenteert Fiat-topman Sergio Marchionne de toekomstplannen voor Chrysler. The Wall Street Journal doet een deel van de plannen al uit de doeken. Een ding is duidelijk: er gaan veel modellen verdwijnen.

Sergio Marchionne, de topman van Fiat en Chrysler, presenteert volgende week zijn ‘masterplan’ voor Chrysler. Bij het hoofdmerk verdwijnt de PT-Cruiser en krijgt de Sebring een opvolger, later gevolgd door een nieuw compact model. Bij Jeep wordt het gamma flink uitgedund, de incourante Commander, Compass en Patriot verdwijnen en worden opgevolgd door één nieuw compact model.

Ook in de Dodge-showrooms wordt het leger de komende jaren. De Nitro, Avenger, Caliber en de MPV Grand Caravan verdwijnen. Welke modellen daarvoor in de plaats komen is nog niet helemaal duidelijk. Dodge moet het sportieve merk van de Chrysler-tak worden. Alle nieuwe modellen van Chrysler, Jeep en Dodge krijgen Italiaanse techniek aan boord.

Fiat en Alfa Romeo maken binnen twee jaar de overstap naar Amerika. Fiat gaat de 500 in de V.S. leveren en Alfa Romeo de Mito en de volgende week te onthullen Milano. Later volgt de 159-opvolger. De Fiat 500 voor de Amerikaanse markt wordt in Mexico gebouwd terwijl de Alfa’s in de V.S. van de band gaan lopen.

Tags: