Fiat Doblò betrapt in fabriek

De nieuwe Fiat Doblò is klaar om gelanceerd te worden. De eerste foto’s zijn op internet beland en laten de auto bijna in volle glorie zien.

De nieuwe Fiat Doblò is in de Fiat-fabriek in Turkije stiekem op de foto gezet en de foto’s zwerven inmiddels over het internet. Het exemplaar op de foto’s is een personenuitvoering maar er komt net als van de huidige Doblò ook een bestelauto.

Het geheel nieuwe model wordt waarschijnlijk begin volgend jaar onthuld. De Doblò krijgt wat ontwerptrekjes mee van z’n kleine broertje Fiorino, met name aan de achterzijde. Het controversiële design van de huidige, die na de facelift in 2005 heel wat milder voor het oog werd, maakt plaats voor een modern ontwerp.

Welke motoren er in de nieuwe Doblò komen te liggen blijft nog even gissen maar we rekenen in ieder geval op de 1.4 16v benzinemotor met 90 pk en de 1.6 MultiJet met 105 en 120 pk. De aflossing van de Doblò komt als geroepen, het huidige model loopt alweer negen jaar mee. De belangrijkste concurrenten, de Citroën Berlingo en Renault Kangoo, zijn onlangs vernieuwd.

Tags: