Fiat doet autoshow van Bologna das om

De autoshow van Bologna zal dit jaar niet doorgaan in z’n normale vorm. Nu Fiat heeft afgezegd voor z’n ‘thuiswedstrijd’ zijn de organisatoren genoodzaakt om een andere invulling te geven aan het evenement, zo meldt Automotive News.

Na Londen moet nu ook Bologna het zonder internationale autoshow stellen. Fiat heeft de Italiaanse tentoonstelling de das om gedaan door af te zeggen voor de komende editie in december. Hierop trokken ook andere merken – die al hadden toegezegd – hun aanmelding in.

De organisator heeft nu besloten om het evenement, ondanks de afwezigheid van zo’n beetje alle automerken, toch door te laten gaan. Klassiekers en raceactiviteiten moeten het publiek gaan vermaken in de Noord-Italiaanse stad.

Bologna is niet de enige autoshow die geslachtofferd wordt door de crisis. De London Motorshow volgend jaar is afgelast, de AutoRai ging in afgeslankte vorm door en de autoshow van Barcelona werd gered dankzij ingrijpen van de Spaanse overheid, die deelnemers belastingvoordelen gaf. Zelfs belangrijke autoshows als Detroit en Frankfurt kregen te maken met afzeggers. De Tokyo Motorshow eind deze maand is een bijna geheel Japans feestje omdat bijna alle ‘buitenlandse’ merken hebben afgezegd.

Tags: