Fiat en Microsoft samen in autosoftware

Fiat Auto en Microsoft hebben samen telematicasoftware ontwikkeld voor auto’s. Het Blue&Me-systeem debuteert deze lente in de Alfa’s 159 (SW), Brera en Spider en de Fiat Grande Punto. Met het spraakgestuurde systeem kan men onder meer handsfree bellen, sms’jes lezen en mp3’s afspelen.

Het Blue&Me-systeem van Fiat Auto en Microsoft, waarbij ze hulp kregen van Magneti Marelli, is compleet geïntegreerd met de stuurwielbediening en dashboard-displays. Mobiele telefoons met Bluetooth kunnen daardoor worden bediend zonder de handen van het stuur te hoeven halen. De spraakherkenningssoftware herkent de opdrachten om bijvoorbeeld een sms-bericht weer te geven of voor te lezen.

In het dashboardkastje bevindt zich bovendien een USB-aansluiting waar mobiele telefoons, PDA’s of mp3-spelers op kunnen worden aangesloten voor het afspelen van muziekbestanden. Integratie van een interactief navigatiesysteem staat hoog op de agenda. Dat klinkt allemaal heel mooi, maar een combinatie van Italiaanse elektronica en software van Windows klinkt een beetje als vragen om problemen. Of de stuurbediening voortaan ook met ‘control-alt-del’ toetsen wordt uitgerust, is niet bekend.

Tags: