Olympisch debuut Fiat Sedici

Het zal u niet ontgaan zijn dat dit weekend in Turijn de twintigste Olympische Winterspelen van start zijn gegaan. Om alle sporters, officials en journalisten op hun plaats te krijgen, maakt de organisatie gebruik van maar liefst drieduizend voertuigen van Fiat Auto.

Fiat grijpt de Winterspelen in hun eigen achtertuin aan om de Fiat Sedici flink onder de aandacht te brengen. Winterse, bergachtige omstandigheden moeten de terreinvaardigheden van Fiats eerste volwaardige SUV bewijzen. De tweehonderd Sedici’s die worden ingezet fungeren voornamelijk als pendelbussen tussen het Olympisch dorp en de skipistes nabij Sestrière.

Om de kans op negatieve publiciteit te minimaliseren, heeft Fiat de ruim 3.000 vrijwillige chauffeurs speciale rijvaardigheidstrainingen gegeven, want het zou toch vervelend zijn als bijvoorbeeld de ‘Herminator’ al voor de start in het ravijn beland.

Overigens heeft Fiat ook vier speciale Sedici’s verstopt op het terrein van de Olympische Spelen. Internetters die deze auto’s via Google Earth weten te lokaliseren, kunnen een Sedici of andere prijzen winnen. Kijk op www.sedicicontest.it voor meer informatie.

Tags: