Fiat Panda teruggeroepen vanwege ABS

Alle Fiat Panda-modellen met een verouderd ABS worden naar de garage teruggeroepen, zo meldt het vakblad Automotive-Online. Na een aantal gevallen waarbij het systeem niet op de juiste wijze functioneerde wil het merk de ABS van 25.000 auto’s controleren.

Het Italiaanse merk Fiat roept een groot aantal Panda-bezitters op zich te melden bij de garage. Het gaat om Panda’s die een Anti-Blokkeer Systeem hebben van voor 2007. In Nederland alleen al gaat het om ongeveer 25.000 auto’s.

Er zijn volgens Automotive-Online bij Fiat drie gevallen bekend waarbij het ABS niet goed functioneerde. Dat heeft gevolgen voor de veiligheid van de Panda’s. Daarom roept het merk deze auto’s terug voor een controle.

Bezitters van een Panda met verouderd ABS krijgen een schriftelijke uitnodiging om bij de garage langs te komen. Van de eigenaren wiens ABS niet goed werkt wordt de ABS-regeleenheid vervangen.

Sinds 2007 werkt Fiat met een ander Anti-Blokkeer Systeem in de Panda. Daarom heeft de terugroepactie geen betrekking op de nieuwere modellen.

Tags: