Fiat topman: ‘Ons aanbod is beste voor Opel’

Fiat topman Sergio Marchionne is overtuigd dat zijn aanbod het beste is voor Opel. In een interview met de Britse zakenkrant The Economist zegt hij: “Als de Duitse overheid een beter aanbod krijgt dan moeten ze het accepteren.”

Sergio Marchionne heeft het er maar druk mee. De eigenzinnige maar intelligente Italiaan is op oorlogspad. Zijn plan om Opel onder te brengen in een nieuw, groot concern is het beste voor Duitsland. “Ik biedt de Duitse overheid een autoconcern aan dat praktisch schuldenvrij is.”

Hij zegt verder in het interview: “Als de Duitsers een beter aanbod krijgen dan moeten ze daar op ingaan.” Met andere woorden: Fiat heeft tot nu toe – totdat het tegendeel is bewezen – het beste voorstel gepresenteerd aan General Motors en de Duitse overheid.

Ook zegt Marchionne dat hij zoveel mogelijk fabrieken van Opel en Fiat wil behouden, door bestaande fabrieken af te slanken. De productiecapaciteit moet met zo’n twintig procent teruggebracht worden. De schaalvoordelen die een eventueel nieuw concern kan behalen zijn ook gunstig voor Fiat. Marchionne ziet wel iets in de nieuwe platforms van de Insignia en Astra. De Bravo- en Croma-opvolger zouden hiervan gebruik kunnen maken.

Tags: