Goed zoeken: facelift Suzuki SX4

Je kon erop wachten: na de facelift van de Fiat Sedici is nu tweelingbroer Suzuki SX4 aan de beurt. De facelift van de Japanse stads-SUV is wel heel erg bescheiden.

Suzuki geeft de SX4 een bescheiden facelift. Eerder al konden we kennis maken met de vernieuwde Fiat Sedici en nu is z’n Japanse broertje aan de beurt. In tegenstelling tot bij de Fiat moet je de verschillen met de huidige versie bij de Suzuki met een vergrootglas zoeken.

De SX4 krijgt nieuw vormgegeven voorbumper met andere inzetstukken voor de mistlichten. Verder ontdekken we nieuwe lichtmetalen wielen en een iets andere achterbumper. In het interieur zijn er meer wijzigingen, daar monteert Suzuki een nieuw paneel voor de climate control en een fraaiere tellerkast. Het gedeelte rondom de centrale ventilatieroosters is eveneens nieuw.

Net als de Sedici krijgt de Suzuki krachtigere motoren die ongetwijfeld ook zuiniger en schoner zijn. De 1.6 benzinemotor levert voortaan 120 pk in plaats van 108 pk. De 1.9 dieselmotor maakt plaats voor een exemplaar met 2,0 liter inhoud en een vermogen van 135 pk. Prijzen en de introductiedatum zijn nog niet bekend.

Tags: