Minister Cramer geeft startschot sloopregeling

Minister Cramer van milieu heeft in Den Haag het startschot gegeven voor de nationale sloopregeling. Bij een Fiat-dealer in de regeringsstad overhandigde de minister symbolisch de eerste slooppremie.

De sloopregeling voor oude auto’s in Nederland is vanmorgen officieel van start gegaan. De overheid hoopt met de invoering van de sloopbonus de autoverkopen te stimuleren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Een koper van een nieuwe Fiat kreeg vanochtend de eerste premie overhandigd van Cramer, nadat ze een kentekencheck van de oude auto uitvoerde.

Via de kentekencheck kunnen geïnteresseerden kijken of hun auto in aanmerking komt voor de sloopregeling. De ceremonie werd bijgewoond door de hoge heren van de Rai-vereniging, Auto Recycling Nederland en Bovag. Deze drie organisatie dragen gezamenlijk twintig miljoen euro bij aan de sloopregeling, bovenop de 65 miljoen die de overheid beschikbaar stelt.

Peter Jansen, directeur van de Rai-vereniging is blij dat de sloopregeling eindelijk van start gaat: “Ik ben er trots op dat wat drie jaar geleden bij ons op kantoor begon als een ‘ideetje’ nu is uitgegroeid tot een definitieve regeling die daadwerkelijk bijdraagt aan verbetering van de luchtkwaliteit. (…) De regeling die we vandaag ten doop houden is het resultaat van constructief overleg tussen alle betroken branchepartijen.”

Lees hier alles over de sloopregeling

Tags: