‘Nieuwe Fiat Panda uitgesteld tot 2012’

De ontwikkeling van nieuwe modellen bij Fiat is weer bevroren. Het herstel op de Europese markt blijft achter en dus stelt Fiat de introductie van de nieuwe Panda uit tot 2012.

Fiat bevriest voor de tweede keer in twee jaar tijd de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het herstel van de Europese markt duurt langer dan verwacht. Daar komt bij dat de verkoop van Fiat-modellen is gedaald door de beëindiging van de verschillende sloopregelingen op de Europese markten. De Italianen wisten vorig jaar maximaal te profiteren maar betalen nu de rekening.

Voor de nieuwe Fiat Panda is dat slecht nieuws. Fiat stelde de komst van het nieuwe model al eerder uit tot september 2011 en nu wordt het zelfs januari 2012. Dat betekent dat het huidige model dan negen jaar op de markt is. Fiat-topman Sergio Marchionne zei op de autosalon van Parijs tegen vakblad Automotive News: “Het lanceren van nieuwe producten in een structureel zwakke markt heeft geen zin. We bewaren onze munitie liever voor betere tijden.”

Een ander model dat slachtoffer is van de ‘uitsteldrift’ van Fiat is de Lancia Ypsilon. De introductie staat nu voor mei 2011 vastgesteld , 26 maanden later dan oorspronkelijk gepland. Diverse marktanalisten verklaren tegenover het vakblad de move van Fiat, om opnieuw introducties uit te stellen, onverstandig te vinden.

Tags: