Nuova Multipla: meer gemak, minder karakter

Als een dikke meneer die zijn buik over de broekriem heeft hangen. Zo werd de neus van de Fiat Multipla nogal eens gekarakteriseerd. Love it or hate it; karakter kun je de zespersoons midi-MPV van Fiat niet ontzeggen. Of moeten we zeggen kon, want er is een nieuwe, met een veel conventioneler, glad smoelwerk.

Fiat lijkt minder risicos te willen nemen met haar modellen. De facelift die de Punto onlangs onderging ontnam hem zijn opvallende dichte neus en hoekige koplampen. Toch jammer dat de anders zo uitgesproken Italianen zich nu conformeren aan de middelmoot. De nieuwe Multipla dus. Tien centimeter langer dan zijn voorganger, vooral door die nieuwe neus met heldere koplampen en een grille met chroomstrips. Achter, minder schokkend, eveneens andere lichtunits.

Zoals je van zon auto mag verwachten, kun je volop spelen met het interieur. De middenstoel voorin en de drie achterstoelen zijn neerklapbaar en uitneembaar en de stoelen achterin zijn over 15 centimeter te verschuiven. Dat levert een behoorlijke smak ruimte op: met alle zitplaatsen intact heb je al 430 liter, maar als je al het meubilair verwijdert, heb je tot aan het dak 1.850 liter beschikbaar. Verhuizen doe je dus voortaan met eigen auto.

De Nuova Multipla is er in drie motorvarianten: de 1.6 16v Torque benzinemotor met 103 pk (76 kW) en 144 Nm, een 1.9 JTD met 115 pk (85 kW) en 205 Nm en tot slot is er nog een milieuvriendelijke aardgasvariant, de 1.6 Natural Power. De Multipla is er met 1.6 16v vanaf 20.495,-. Dieselen kan vanaf 25.395,-. Hij staat vanaf september bij de Fiat-dealer.

Tags: