Volgend jaar vernieuwde Fiat Doblò, Scudo verdwijnt

Fiat heeft zijn toekomstplan voor Fiat Professional, de ‘busjesafdeling’, bekend gemaakt. Het opvallendste nieuws is dat de Scudo in 2016 verdwijnt en geen opvolger krijgt.

Fiat is op dit moment het tweede merk in Europa als het gaat om de verkoop van bedrijfswagens en dat wil het merk graag zo houden. Daarom komt Fiat met een meerjarenplan, waarin het hele assortiment binnen 5 jaar wordt geüpdatet.

De vernieuwde Ducato bijt het spits af, die werd vorige maand al onthuld. Volgend jaar volgt een verse Doblò die waarschijnlijk een stukje gaat groeien. Dat moet omdat in 2016 de Scudo verdwijnt en geen opvolger krijgt. De Scudo heeft teveel overlap met de Doblò aan de onderkant en de Ducato aan de bovenkant. Het kleine gat dat overblijft zal door de Doblò gedicht moeten worden.

In 2016 komt Fiat met een vernieuwde Fiorino. In hetzelfde jaar staat een ‘mid-size pick-up’ ingetekend, maar het is nog niet duidelijk of die naar Europa komt. De Strada, de kleine pick-up van Fiat, wordt hier wel verkocht. 

Tags: