Fiat met speciale en nieuwe uitvoeringen in Genève

Tijdens de autosalon van Genève introduceert Fiat het nieuwe S-Design uitrustingsniveau op de modellen 500X en Tipo. Op de stand staan verder twee speciale uitvoeringen, de een van de 500C en de ander van de 124 Spider.

Over een week toont Fiat meerdere nieuwtjes op de Autosalon van Genève. Het introduceert een nieuw uitrustingsniveau, genaamd S-Design, voor wie z’n stijlvolle Italiaan ook een sportief tintje wil meegeven. De modellen Fiat 500X en Tipo hatchback zijn hierbij het eerst aan de beurt. 

De 500X S-Design verschijnt in twee versies: City Look en Off-Road. Voor eerstgenoemde is er een nieuwe lakkleur, mat Alpi-groen. In S-Design-trim worden onder meer donkergekleurde details (op het dashboard, de grille, lichtmetalen wielen enzovoort) en accessoires in gepolijst staal (deurgrepen, voorspoiler, spiegelkappen en meer) aan de 500X toegevoegd. Voor de vijfdeurs Tipo zijn de accenten juist in glanzend pianozwart uitgevoerd. Exclusief voor dit model is de lakkleur Metropoli Grey leverbaar. Het interieur is volledig opnieuw vormgegeven, met stoffen/lederen stoelbekleding en zachte afwerkingsmaterialen.

Limited editions

Dit jaar viert het Italiaanse merk het 60-jarig jubileum van de Fiat 500 met een speciale serie, beperkt tot 560 exemplaren van de cabriolet. Deze 60th Anniversary wordt voorzien van de beste technologie die het merk vandaag de dag beschikbaar heeft – onder meer het Uconnect-systeem, smartphone-uitwisseling en cruise control – terwijl de aankleding juist een retrolook krijgt. Opvallend is dat de ene helft van de auto gespoten is in de exclusieve Dolcevita-lakkleur maar de andere in ivoor pastelkleur. 

De tweede ‘limited edition’ is de 124 Spider Europa, een knipoog naar carrosseriebouwer Pininfarina die de oorspronkelijke 124 Spider tussen 1983 en ’85 produceerde onder de naam Pininfarina Europa Spider. Het model op de beurs krijgt een Passione rode body mee en speciaal door Mopar ontworpen 17 inch vierspaaks lichtmetalen wielen. Ook deze speciale uitvoering zit goed in z’n uitrusting, met bijvoorbeeld het Adaptive Front Light System, Bose hifi inclusief negen speakers en een achteruitrijcamera. Net als de speciale 500 zal een genummerde badge het unieke karakter van de 124 Spider Europa onderstrepen. 

Introductie van de nieuwe Fiats vindt stapsgewijs plaats; de Nederlandse prijzen volgen nog.

Tags: