Fiat pakt uit in Genève

Fiat deelt zijn stand op de autotentoonstelling van Genève in drie delen in. Een zone voor milieuvriendelijke versies, een voor high-tech en sportiviteit en een voor het veelbelovend klinkende QuattroxQuattroxTutti.

Het ‘QuattroxQuattroxTutti’ gedeelte, oftewel allemaal 4×4’s, neemt verreweg het grootste deel van de stand in beslag. Natuurlijk is er een prominente plek voor de nieuwe Fiat Sedici, maar ook de Panda Cross staat volop in de schijnwerpers. Dit model is namelijk uitgerust in de Monster-variant. Verwacht geen grote tanden en scherpe klauwen, de naam is afgeleid van de beroemde Ducati Monster motorfiets.

De Monster is niet de enige Panda die Fiat tentoonstelt in Zwitserland. In de milieuvriendelijke zone staat de Panda MultiEco, een voorbode van de Panda Natural Power die in de loop van 2006 moet verschijnen. De Fiat Multipla Natural Power maakt zijn debuut op de Salon van Genève. De bekende 1.6 16v motor kan door gefaseerde sequentiële multipoint injectie zowel op benzine als aardgas lopen.

In het deel ‘High tech en sportiviteit’ stelt Fiat het infotelematicasysteem Blue & Me voor. Fiat ontwikkelde deze software in samenwerking met Microsoft en de Grande Punto heeft de primeur. De Bluetooth-technologie maakt het mogelijk in de auto eenvoudig en veilig het audiosysteem en de eigen telefoon te bedienen.

Tags: